loader image

ONLINE VERKOPEN OP

ZALANDO

Ben je eigenaar van een kledingmerk of verkoop je kleding op jouw webshop? Dan is het interessant om je fashion producten te verkopen via Zalando. Je profiteert namelijk van de naamsbekendheid en populariteit van dit online platform. Dit kan je extra klanten en verkopen opleveren. Met Space Connect kan je eenvoudig jouw webshop koppelen aan Zalando, ontdek hoe we dit doen.

Vertel ons over je project of business!

Voordelen van verkopen via Zalando met Space Connect

  • Grootste fashion marketplace van Europa
  • Mogelijkheid om gebruik te maken van de logistiek van Zalando
  • Je kan gebruik maken van de naamsbekendheid van Zalando
  • Zet je producten in de kijker dankzij Sponsored Products.

ZALANDO

Zalando werd opgericht in 2008 door David Schneider en Robert Gentz, die waren geïnspireerd door het Amerikaanse Zappos. Ze begonnen met het verkopen van merkschoenen, maar al snel bleek de online winkel een schot in de roos. In 2009 werd het marktgebied uitgebreid met Oostenrijk, in 2010 gevolgd door Nederland en Frankrijk.

In 2010 werden mode en kleding aan het assortiment toegevoegd en werden ze marktleider voor de online schoenenverkoop. Momenteel is Zalando in 23 landen actief en hebben ze een omzet van meer dan 10 miljard euro.

Interesse om te starten met de verkoop op Zalando?
Vul ons formulier in!

Hoe zorgt Space Connect voor de verkoop op Zalando

De experten van Uptron ondersteunen jou met ‘the best practices’ voor te starten met verkopen op Zalando en geven je ook tips en tricks voor de verkoop van jouw eigen webshop te bevorderen.

Lees hieronder meer over onze aanpak.

Integratie

Wanneer je kiest voor te verkopen op Zalando, dan gaan we via Space Connect jouw webshop gaan koppelen met Zalando. Dit doen we aan de hand van een integrator, zodat alle informatie automatisch wordt doorgegeven aan Zalando. 

 Dankzij Space Connect is het ook mogelijk om jouw retouren te managen. Het online verkopen van jouw producten op Zalando kan een tijdrovende en complexe klus zijn, er zijn namelijk verschillende elementen waarmee je moet rekening houden.

Geef ik alle verplichte attributen mee? Tegen welke problemen loop ik aan en hoe los ik deze op? Voldoe ik aan alle eisen om te mogen verkopen op Zalando? Samen met de experts van Uptron bekijken we al deze punten stap voor stap en zorgen we voor een perfecte integratie op de marktplaats.

Strategie

Indien je wilt verkopen op een marktplaats, dan moet je rekening houden met andere factoren dan bij het verkopen op jouw eigen webshop. De kans is groot dat er nog andere verkopers zijn die soortgelijke producten aanbieden. Samen met Space Connect ondersteunen we jou ook bij het implementeren van een correcte strategie zodat jouw producten op de juiste plek worden weergegeven. Wij helpen je om de juiste productkeuzes te maken, maar ook gaan we kijken naar de prijszetting t.o.v. je concurrenten op het platform. 

Op Zalando zijn er 3 strategiën die je kan toepassen afhankelijk van de positie van jouw merk. Dit kan verschillend zijn per regio waarin je actief wil zijn.

Operation

Met Space Connect koppel je jouw webshop onmiddellijk aan Zalando. Hierdoor worden prijzen, productinformatie, eigenschappen,… onmiddellijk gesynchroniseerd met Zalando. Jouw webshop wordt het centraal beheersysteem van al je marktplaatsen.

Bij Uptron zorgen we niet alleen voor de integratie van Space Connect, maar we zorgen ook voor professionele opvolging i.v.m. content, verzending, advertenties,…

Door de stijgende verkopen kan het zijn dat je huidige verzendingsysteem niet meer voldoet aan de eisen en noden. Bij Uptron hebben we logistieke partners die dit uit handen kunnen nemen en ervoor zorgen dat al jouw orders voor 23 uur 59, volgende werkdag geleverd zijn. 

 Indien je gebruik wenst te maken van Zalando Fulfillment Solutions, dan kunnen we jou hier ook mee ondersteunen. Hierdoor kan je jouw producten in de magazijnen van Zalando leggen en regelen zij verder het voorraadbeheer en het verpakken en verzenden van je producten.

Meer info nodig?

  • Neem vrijblijvend contact op:
  • E-mail: hello@uptron.be
  • Telefoon: +32 42 94 02 00
  • Via onderstaande contactknop:

Een antwoord op al jouw vragen

Al onze klanten hebben verschillende wensen en noden, daarom nemen wij de tijd om vrijblijvende offertes uit te werken voor elke klant. Wij willen alleen de beste oplossing voor jouw bedrijf kunnen leveren, daarom werken wij steeds op maat van de klant.

Benieuwd hoeveel jouw project zou kosten? Stuur ons gerust een mailtje en wij bezorgen jou een gratis offerte.

Wij raden steeds aan om eerst een webshop op te starten zodat je een eigen plek hebt voor jouw producten te koop te plaatsen. Je bent nog steeds koning van je eigen webshop en je hoeft je geen zorgen te maken dat concurrenten jouw klanten gaan afnemen. 

Bij Uptron zijn we specialisten in E-commerce en kunnen we jouw Woocommerce of Shopify webshop bouwen en onmiddelijk gaan integreren met Space Connect.

Elke project is bij ons uniek, maar we hebben wel een vaste werkwijze dat we hanteren voor elke dienst. Deze start bij een eerste gesprek via telefoon, videocall of gewoon een fysieke meeting. Voor elk project maken wij een duidelijke offerte waar onze werkwijze staat in beschreven. Na het zoeken van een gepaste marktplaats en de juiste strategie, gaan de digitale experts van Uptron aan de slag met het verbinden van jouw webshop. Natuurlijk houden we verschillende contactmomenten gedurende dit traject en zorgen we voor een transparante aanpak.

Nog meer vragen?